Hírek

  • Nagy tettek az apró szívekért  Prodán Zsolt

    Nagy tettek az apró szívekért

    Prodán Zsolt, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet szívsebész-főorvosa harminc éve ad reményt a veleszületett szívhibával küzdő gyerekeknek és családjuknak. Évente több százan köszönhetik neki egy új élet lehetőségét. Fáradhatatlannak tűnik, az ellenkezőjét legalábbis sosem érzékeltetné. Így operál egy teljes éjszakán keresztül, kutatja a szakma új távlatait, és teszi gyermekbaráttá a steril kórházi tereket. A kronika.hu interjúja.

    Tovább
  • Sikerrel zárult a JA ImpleMENTAL közös fellépés másodi konzorciumi találkozója Murciában  csoportkép

    Sikerrel zárult a JA ImpleMENTAL közös fellépés második konzorciumi találkozója Murciában

    A lelki egészség területén elérhető jó gyakorlatok megvalósításáról szóló JA ImpleMENTAL közös fellépés  az Európai Unió által társfinanszírozott nagyszabású program, amely az uniós országok közötti együttműködést helyezi előtérbe a polgárok mentális egészségének javítása érdekében, különösen a COVID-19 világjárvány után. 

    Tovább
  • Lift galéria a kórházban

    Lift Galéria a kórházban

    „Légy a két látó szeme, az én távolba látó lelkemnek” címmel nyílt meg dr. Spottle Andrea kiállítása a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Lift Galériájában. 

    Tovább
  • Kórházi adomány az állatmentőknek kutya

    Kórházi adomány az állatmentőknek

    Tisztító-, fertőtlenítő- és kötszerekből álló adománycsomagot juttatott el a Bajai Szent Rókus Kórház a szintén a városban működő Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesülethez.

    Tovább
  • Országszerte megújult a kórházak ápolási eszközparkja ápoló

    Országszerte megújult a kórházak ápolási eszközparkja

    Sikeresen teljesítette célját az október végén záruló eszközbeszerzési program, amely a Széchenyi program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

    Tovább
  • 800 millió forintos beruházás zalaegerszeg

    800 millió forint értékű eszközfejlesztés a zalaegerszegi kórházban

    Az onkológiai és kardiológiai eszközpark újult meg. 

    Tovább
  • OKFŐ logo.png

    Több mint tízmilliárd forintból valósulnak meg rehabilitációs fejlesztések

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával idén ősszel országszerte több mint tízmilliárd forintból valósulnak meg a rehabilitációt érintő fejlesztések. A projektben 54 intézményben újul meg a rehabilitációs eszközpark és rehabilitációs centrumokat alakítanak ki.

     

    Tovább
  • szűrések délutánja Orosházán jpg

    Szűrések délutánja az orosházi kórházban

    Az időben felfedezett betegségek halálozási arányának csökkentése érdekében létrehozott egészségügyi program keretében a szűrések fontosságára és a megelőzésre hívja fel a figyelmet az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet. A  városban és a térségben élőket várják a szűrések délutánjára  október 13-án.   

    Tovább
  • Tárgyalóasztalnál az OKFŐ és az ETOSZ jpg

    Tárgyalóasztalnál az OKFŐ és az ETOSZ

    Együttműködésre törekvő, a közös érdekeket szem előtt tartó megbeszélést folytatott az Országos Kórházi Főigazgatóság és az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete a felhalmozódott kintlévőségek rendezésének lehetőségeiről.

    Tovább
  • Új defibrillátorral bővült a bajai kórház eszközparkja jpg

    Új defibrillátorral bővült a bajai kórház eszközparkja

    Ismét új eszközök érkeztek a Bajai Szent Rókus Kórházba. Az egységes ápolási eszközpark kialakítására létrehozott európai uniós projekt részeként ezúttal defibrillátorral gazdagodott a Bajai Szent Rókus Kórház. A fejlesztés az Országos Kórházi Főigazgatóság közreműködésével, több mint 4,6 millió forint bevonásával valósult meg. A megvalósult eszközbeszerzésnek köszönhetően tovább emelkedik a bajai és a térségi lakosok betegellátásának színvonala.

    Tovább