Hírek

  • Sikeres toborzó kampány  miskolci kórház

    Sikeres toborzó kampány a miskolci kórházban

    Folyamatosan érdeklődtek a munkahelyet keresők a kórház standjánál a Miskolci Egyetemen megrendezett állásbörzén. Az egészségügyi szakterület mellett a háttérszolgáltatások pozícióira is sokan adták le jelentkezésüket.

    Tovább
  • Diákworkshop az orvosi konferencián

    Diákworkshop az orvosi konferencián

    A biológia és az orvostudomány iránt érdeklődő középiskolások felé is nyitott Molekuláris Hematológiai Konferenciát tartottak Kaposvárott.

    Tovább
  • Egészség 4 keréken_szűrőbuszok_1920_1553.png

    Négy keréken a korai diagnózisért

    Többféle fontos vizsgálatot végeztethetnek el hamarosan az örményesiek ingyen és helyben a Hetényi Géza Kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság közös szervezésű, Négy keréken a korai diagnózisért nevű program segítségével.

    Tovább
  • Családbarát szülészetek is segítik a vágyott gyermekek megszületését

    Családbarát szülészetek is segítik a vágyott gyerekek megszületését

    A családbarát kormányzás legfontosabb célkitűzése, hogy minden vágyott gyerek megszülessen Magyarországon, és ezt segíti a családbarát szülészetek kialakítása is - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Semmelweis Egyetemen rendezett versenyen.

    Tovább
  • Mammográfiás szűrőnapok a mellrák elleni küzdelem jegyében Sopronban

    Mammográfiás szűrőnapok a mellrák elleni küzdelem jegyében

    A szűrés életet menthet! Az időben felfedezett daganat jó eséllyel, 70-80 százalékban gyógyítható.

    Tovább
  • Rózsaszín sétát tettek mellrák elleni világnapi üzenet Salgótarjánban

    Rózsaszín sétát tettek és útjára engedték a mellrák elleni világnapi üzenetet Salgótarjánban

    Szép számú résztvevő csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának rózsaszín sétájához. A menet a Balassi Bálint Könyvtár elől indult a Fő térre, ahol további figyelemfelkeltő programok mellett egy középiskolások által szervezett flashmob is lezajlott. Az esemény fővédnöke Fekete Zsolt polgármester, szakmai védnöke a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház részéről Dr. Szabó Géza főigazgató volt.

    Tovább
  • Richter 2023_Kőbánya

    Hétvégén Kőbányára is ellátogatott a Richter Egészségváros

    A résztvevők saját egészségük megőrzése mellett a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetért is tehettek a Richter Gedeon Nyrt. rendezvényén.

    Tovább
  • Mellrák világnap 2023_1

    Október 1: Mellrák elleni küzdelem világnapja

    Az Országos Kórházi Főigazgatóság munkatársai a pólójukon viselt rózsaszín szalaggal, a mellrák elleni küzdelem szimbólumával, a „REMÉNY SZALAGJÁVAL” hívják fel a figyelmet a megelőzés, a rendszeres önvizsgálat és a szűrés fontosságára. A MOL Campus tetejéről üzenik minden nőnek az országban szerteszét, hogy amennyiben meghívót kapnak emlőszűrésre: menjenek el, mert minden nő számít és minden nő fontos valakinek!

    Tovább
  • Végeztek a rendelőintézet belső felújítási munkálataival Zalaegerszegen 2 jpg

    Végeztek a rendelőintézet belső felújítási munkálataival Zalaegerszegen

    Mintegy 284 millió forintot költöttek a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház Rendelőintézetében működő járóbeteg-szolgáltatások fejlesztésére. A márciusban indult projekt zárása csütörtökön délután volt Zalaegerszegen. Hétfőtől már újra a régi helyen kereshetik a rendeléseket a páciensek.

    Tovább
  • Pótjelentkezési lehetőség_Nemzeti Vizsgabizottság _nvb_logo_1000_700.png

    Jelentkezési lehetőség szak- és licenc vizsgák letételéhez a 2024. tavaszi vizsgaidőszakra

    A Nemzeti Vizsgabizottság 2023. október 1-31. között szakorvosi, szakgyógyszerészi, szakfogorvosi és klinikai szakpszichológusi, valamint az egyéb egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítések (pl. klinikai biokémia, klinikai sugárfizika) szak- és licenc vizsgáinak letételéhez jelentkezési lehetőséget biztosít a 2024. tavaszi vizsgaidőszakra.

    Tovább